GUSTOZA ĐITA

Uplovite u novu nautičku sezonu s trećim izdanjem najprodavanijeg i najslasnijeg gastronomskog peljara!
 
Urednički i autorski dvojac Radovan Marčić i Braslav Karlić priveo je kraju pisanje i oblikovanje novog izdanja knjige bez koje plovidba ima puno manje «šušta i gušta». Od druge polovice svibnja treće izdanje Gustoze đite može se naći i u vašoj kućnoj i brodskoj biblioteci.
 
Gustoza đita i njen ishodište – rubrika Alla carte koja se u More magazinu objavljuje već punih petnaest godina – najstariji su hrvatski projekt otkrivanja, predstavljanja, ocjenjivanja i stalnog kritičkog provjeravanja obiteljskih restorana, gostionica, konoba i slastičarnica uz more namjenjenih nautičarima. Uz to riječ je o beskompromisno opredijeljenju da se predstavljaju i promoviraju isključivo najbolji – po ocjeni autora i širokog kruga nautičara gurmana koji im u tom poslu pomažu.
Ono što je posebno važno jest da u Gustozoj điti nema tzv «klizećeg marketinga», tj. ne postoji načina da bi se kupilo mjesto ili tekst u našoj knjizi, štoviše, oni koji ne uspiju zadržati visoku razinu kuhanja i usluge ispadaju iz popisa restorana.
Upravo radi toga nautičari iz Hrvatske, ali i čitavog svijeta prihvatili su Gustozu đitu kao najbolju uputu za odabir mjesta na kojima će vezati svoju barku i uživati u vrhunski pripremljenoj tradicionalnoj spizi i osobitom primorskom ugođaju.  Više od trideset tisuća prodanih knjiga prva dva izdanja na hrvatskom, engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku, što je izniman nakladnički uspjeh u hrvatskim okvirima, to najbolje potvrđuju.
I ovaj put autori su se potrudili na zanimljiv i publicistički utemeljen i argumentiran način opisati restorane, konobe i slastičarne, pričajući čitatelju o njegovoj povijesti, obitelji koja ga je stvorila, gastronomskoj tradiciji kraja u kojem se nalazi, kuharima koji u njemu rade, ugođaju i naravno onome najvažnijem – što se u njemu kuha i i uobičajeno jede. Naravno, tu je i recept karakterističnog jela za određeni restoran, ali i uputa za vez ispred restorana ili u njegovoj blizini, adresa, brojevi telefona za rezervaciju, e-mail i web site. Sve praćeno vrhunskim fotografijama snimljenim prošle i ove godine. Kad prvi put, nakon čitanja teksta u Gustozoj điti, sjednete za stol nekog restorana imat ćete osjećaj da ste u njemu već bili i znat ćete što treba naručiti.
Treće izdanje Gustoze đite u praksi je posve nova knjiga u odnosu na dva prijašnja. Ono je bitno nadopunjeno, redizajnirano i osvježeno. U njemu je osamdeset restorana, dvostruko više nego u drugom izdanju, neki restorani su ispali jer nisu uspjeli zadržati kvalitetu, a tekstovi o onima koji su ranije bili u našem izboru bitno su nadopunjeni ili izmjenjeni svim važnim promjenama koje su se dogodile u sedam godina koliko je proteklo od prošlog izdanja. U neki restoranima su se promjenile gazde, obično dolaskom mlađe generacije, došli su novi kuhari, mjenjaju se jelovnici, uvode nova jela a grade se i nove rive i vezovi. Sve to možete pročitati u Gustozoj điti. Ona ostaje nautičarski hit, pouzdani vodič za gurmansku plovidbu. I to na hrvatskom i engleskom jeziku.

Cijena: 220,00 kn
Internet cijena: 198,00 kn
Uštedjeli ste: 22,00 kn
Format: 23
Broj stranica: 300
Uvez: meki
Godina izdanja: 2010
Izdavač: FABRA PRESS D.O.O., ZAGREB