ŠKOLA SKIJANJA

Vjerojatno nećete naučiti skijati samo čitajući knjigu – a tko bi to i poželio? Potpuni užitak skijanja sastoji se u boravku u prirodi, u planinskom okruženju s prijateljima, svjetlucajućim kristalima snijega koji blješte na sunčevoj svjetlosti, te pređivnim planinskim panoramama i padinama ispred kojih nam zastaje dah.
Knjige poput ove mogu vam pružiti ogromnu pomoć da postanete iskusniji skijaš, mnogo brže nego u slučaju kada znanja pokušavate usvojiti samostalno. Nije bitno da li ste potpuni početnik ili stručnjak – svakome će dobro doći da se podsjeti pravila, tehnika i teorije koja stoji iza skijaške prakse.
Skijanje je u teoriji jednostavno kao i bilo koji od sportova – spuštate se niz padinu na paru skija. Naravno, postoji i mnogo više od toga i može se vam se činiti vrlo komplicirano, posebice prvog dana kada tek stanete na skije. Čak i odabir opreme može biti zahtjevan, a posebno njeno pravilno korištenje.
U ovoj vas knjizi vodimo od samih osnova, kao na primjer iznajmljivanja skija i pancerica, pa sve do prvih koraka na skijama, razvijanja početničkih tehnika i produbljivanja znanja, naprednijih tehnika i zahtjevnijih terena.

Iz sadržaja knjige:

Osnovna oprema, odjeća i dodaci
Praćenje vremenske situacije
Korištenje ski liftova
Osnovne tehnike
Napredne tehnike
Održavanje kondicije i sigurnost
Najbolja svjetska skijališta

Cijena: 120,00 kn
Format: 27×22 cm
ISBN: 978-953-218-172-2
Broj stranica: 144
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2008
Izdavač: Leo Commerce, Rijeka
Preveo(la): Neven Borić
Antikvarijat: Vukotinovićeva 4