A sada vaša pitanja

A sada vaša pitanja

Ova knjiga sadrži integralne papine intervjue u raznim medijima. Nerijetko medijsko isticanje samo ponečeg iz Papinih intervjua ili čak prepravljanje njegovih riječi, posebno u naslovima, sad će se i u nas moći provjeravati u ovim knjigama.

Sam Papa kaže da je, još dok je bio nadbiskup u Buenos Airesu, upravo radi toga imao određeni zazor pa i strah od medija, no promijenio je svoje mišljenje na prijedlog jedne novinarke koja mu je preporučila da promisli ne propušta li time učiniti veliko dobro za vjernike i ljude dobre volje.

Od tada se sve okrenulo u korist suradnje s medijima. „Za mene intervjui uvijek imaju pastoralnu vrijednost. Sve što činim ima na ovaj ili onaj način pastoralnu vrijednost. Da u to nisam uvjeren, ne bih se upuštao u intervjue: s time sam posve načistu. To je jedan od načina obavljanja moje službe. Pa spajam te razgovore u intervjuima s načinom svagdašnjih homilija u Svetoj Marti, koja je – recimo tako – moja ‘župa’. Potrebna mi je ta komunikacija s narodom (…) Za njih se pripremam. Katkad dobijem pitanja, ali ne pročitam ih i o njima gotovo nikada ne razmislim unaprijed. Jednostavno u mislima sam bez ičega. U drugim prilikama, u zrakoplovu, razmišljam o pitanjima koja bi mi mogli postaviti. No, da bih odgovorio, moram osobe susresti i gledati ih u oči“, piše papa Franjo u predgovoru ove knjige.

Knjiga ima osam poglavlja u kojima je riječ o samoj Crkvi i o našemu svijetu.

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Polazišta

Uvez: Tvrdi, s ovitkom

Broj Stranica: 180

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2019

Autori: Papa Franjo – Jorge Mario Bergoglio

Šifra: 978-953-11-1260-4

Visina: 215 mm

Širina: 145 mm

Cijena:

140,00 kn