AUTOGENI TRENING – Optimistična komedija za nesigurne u šest rečenica

Jedan od najvećih ako ne i najveći klaun svih vremena bio je Švicarac GROCK.
Za vrijeme jednog od brojnih gostovanja cirkusa u kojem je nastupao, Grock odluči otići mjesnom psihijatru i potražiti pomoć za svoje psihičke tegobe, koje su ga u zadnje vrijeme sve češće mučile.
Došavši psihijatru kao običan građanin, objasni mu da loše spava, da je bezvoljan i bez elana, gotovo na rubu ozbiljne depresije. Nakon što ga je psihijatar pažljivo saslušao, veoma veselo i umirujuće mu reče: “Ali dragi gospodine, bar je vaš problem lako riješiti! Vjerojatno i sami znate da u našem gradu gostuje cirkus u kojem nastupa veliki Grock”. “Otiđite u CIRKUS i pogledajte GROCKA! Uvjeravani vas da ćete sutra bit zdrav zdrav-cat”!
Nato će Grock pomalo sjetno: “Sve je to lijepo što vi kažete gospodine doktore, ali – JA sam GROCK!?”
Ovu anegdotu ispričao je autoru jedan hrvatski klaun, od kojega je narod, željan zabave i zafrkancije iz nastupa u nastup tražio stalno nove trikove i sve masnije viceve, ne obazirući se na njegove psihičke krize, koje bi se javljale uvijek u trenucima, kada bi mu za vrijeme nastupa znao otpasti crveni nos, a publici se prikazati njegovo pravo lice!
Zato, ako niste klaun, a ipak ste pod stresom, tada svakako kupite ili ukradite ovu knjigu i jamčim vam da ćete drugi dan biti zdravi zdravcati! Naravno pod uvjetom da je i pročitate!

Format: 20.00
ISBN: 953-203-189-8
Broj stranica: 191
Uvez: meki
Godina izdanja: 2004
Izdavač: IZVORI, ZAGREB