Benediktinci i stvaranje europske kulture – meki uvez

Benediktinci i stvaranje europske kulture - meki uvez

Benediktinsko zapadno monaštvo bilo je klica zapadne civilizacije i uspostave europske kulture koju danas baštinimo. Vođeni pravilom svoga osnivača svetoga Benedikta i geslom moli i radi benediktinci su obilježili vjerski, kulturni i društveni život, ističući se na području medicine, kulture, znanosti, poljodjelstva itd.

Ova monografija u ukoričenom obliku širokoj publici nudi uvid u izložbu pod nazivom Benediktinci i stvaranje europske kulture, postavljenu prvi put u Hrvatskoj tijekom međunarodne kulturne manifestacije Dani kršćanske kulture, u Splitu 2007. godine, a koja je kod javnosti izazvala veliko zanimanje. Izložba ima svoje izvorište u onoj koju su priredili monasi samostana Cascinazza, a postavljena je na poznatom Meetingu koji se održava u Riminiju, u organizaciji katoličkoga pokreta Comunione e Liberazione.

Onaj tko uzme u ruke ovu monografiju, koja predstavlja djela što su ih stvorili benediktinci i prikazuje razvojni put kojim se njihovo djelovanje i iskustvo proširilo izvan samostanskih zidina na cjelokupno društvo, moći će se osvjedočiti kako je jedna"kreativna manjina" – kako je benediktince nazvao Benedikt XVI. – postupno preobražavala lice Europe.

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Izvan nizova (Verbum)

ISBN: 978-953-235-446-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 56

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 29 x 20

Autori: Monasi Cascinazza

Šifra: 6517

Cijena:

50,00 kn