Bez razgovora se ne može

Bez razgovora se ne može

Knjiga ugledna psihijatra, psihoterapeuta i komunikologa dr. Pavla Brajše koja uz temeljne informacije o razgovoru donosi savjete i smjernice za uspostavljanje bolje komunikacije u svakodnevnim odnosima: u obitelji (između bračnih partnera te između roditelja i djece), u školi, u župi i na poslu, s posebnim naglaskom na poduzetničku komunikaciju.
Već na samom početku knjige autor dotiče ključno pitanje: "Zašto nam treba razgovor?" Pojašnjava, među ostalim, da se međuljudski odnosi održavaju razgovorom, ali i više od toga: njime nastaje, razvija se i održava sam čovjek (njegovo tijelo, mozak, osoba i identitet). Tumačeći od čega se sastoji razgovor i kako se on uči, upozorava da u razgovoru nismo samo pošiljatelji, nego i primatelji poruka, da ne govorimo samo riječima, nego i tijelom neverbalno komuniciramo, i da je u komunikaciji uvijek ključan onaj drugi – sugovornik.
Autor također upućuje na činjenicu da bez razgovora ne možemo, jer nam on omogućuje zajedništvo, osobnost, suradnju i sporazumijevanje. Bavi se i odnosima te sadržajem u razgovoru te upućuje ponajprije na nužnost iskrenosti, jer "neiskrena komunikacija je neprijatelj uspješnog razgovora".
Na kraju knjige Brajša je posegnuo u riznicu mudrih misli poznatih filozofa i drugih mislilaca o razgovoru, da bi u dodatku sažeto odgovorio na pitanje kako bismo trebali razgovarati, a kako to često činimo.

Knjiga je namijenjena svakome tko želi "upoznati" razgovor te će biti od pomoći svima koji žele vježbati vlastitu komunikaciju – ali i ljudskost.

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-374-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 247

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 245 x 175

Autori: Brajša,Pavao

Šifra: 5479

Cijena:

120,00 kn