Biblija u prozi

Biblija u prozi

Ova knjiga obuhvaća po svojem sadržaju i obliku gotovo cijelu starozavjetnu Bibliju. Usmjerena je na biblijsku prapovijest, početke zemlje i čovječanstva što se najviše čitalo i izlagalo. U njoj se uvažava teologija u prenošenju, svjedočanstvu, jednostavno – u naraciji o događajima, velikanima i posebno o Božjem vodstvu. Ne otkriva samo rast nego i mukotrpno probijanje.
Priručnik se dijeli na Mojsijevo petoknjižje kao privilegirani dio Staroga zavjeta. Zatim slijede povijesne knjige koje se ipak sabiru u skupinu prednjih proroka i druge skupine koje radije nazivaju kasnom Biblijom. Ovdje postoji teološko djelo ljetopisaca. Tu su narativni, gotovo beletristički starozavjetni spisi, i konačno, zadnji povijesni spisi makabejske obitelji, odnosno hazmonejske dinastije u praskozorje Novog zavjeta.
Priručnik nudi uvod u ponajveći dio Starog zavjeta. Djelo svojim popisima upućuje na opširniju literaturu pojedinih biblijskih cjelina. Zato može poslužiti školskoj biblijskoj naobrazbi ali i širokom vjerničkom krugu, zainteresiranom za biblijski sadržaj i kulturu.

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Priručnici

ISBN: 953-151-482-8

Uvez: Meki

Broj Stranica: 96

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2002

Dimenzije: 280 x 205

Autori: Hohnjec,Nikola

Šifra: 897

Cijena:

50,00 kn