Biblijsko-teološki pabirci o Isusu Kristu

Biblijsko-teološki pabirci o Isusu Kristu

Autor brižljivo propituje sve vidove povijesnog života Isusa Krista oslanjajući se u prvom redu na ono što nam u tom pogledu govore evanđelja, ali ne ignorirajući niti plodove povijesnih i literarnih istraživanja. Utoliko nastoji svoja razmatranja i zaključke utemeljiti i u izvanbiblijskim tekstovima pisanim u isto vrijeme kad su nastajala i evanđelja.
Prvi dio knjige obrađuje početak Isusove povijesne egzistencije i razvitak njegovog društvenog identiteta: Isusovo rođenje, ime «Isus», kakva je bila njegova naobrazba, je li imao braće i sestara, je li znao da je on Božji Sin…?
Središnji dio knjige posvećen je Isusovom djelovanju među ljudima: načinu na koji je propovijedao, smislu Isusovih prispodoba i čudesa, mjestima na kojima je djelovao.
Završni dio knjige obrađuje vrijeme od Posljednje večere do ukazanja uskrslog Isusa učenicima: je li Posljednja večera bila samo još jedna u nizu židovskih pashalnih proslava ili donosi nešto novo; možemo li i nakon objavljivanja rezultata jedne arheološke ekspedicije koja tvrdi da je pronašla grob s Isusovim kostima i dalje vjerovati da je naš Gospodin uskrsnuo?
Knjiga je sastavljena od „pabiraka“, tj. članaka koje je autor objavljivao u časopisu Kana tijekom trogodišnje priprave na Veliki jubilej, te još nekih naknadno sročenih razmišljanja.

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 953-11-0179-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 255

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2005

Dimenzije: 205 x 130

Autori: Rebić,Adalbert

Šifra: 969

Cijena:

65,00 kn