BIJELA PTICA

Svatko tko počne raditi na sebi vrlo brzo se susretne s osnovnim pravilom duhovne evolucije: iz teškog životnog iskustva ili tragičnog događaja potrebno je izvući pouku, promijeniti se i ojačati, a zatim tu pouku primijeniti u vlastitom životu te, ako je moguće, u tome pomoći i drugim ljudima. Isto pravilo vrijedi i u slučaju duhovne evolucije skupina ljudi, zajednica, naroda pa i čovječanstva kao cjeline. Narodi koji su živjeli u bivšoj zajedničkoj državi koju su nazivali Jugoslavijom, devedesetih su godina prošlog stoljeća prošli kroz pakao rata, a još i sada trpe njegove posljedice. Može li se iz tih događaja izvući duhovna pouka? Mogu li se oni iskoristiti kao veliki poticaj osobnom i kolektivnom duhovnom rastu?
Ova knjiga s tog motrišta opisuje tragičnu pogibiju jedanaestogodišnjeg dječaka u Sarajevu, pogođenog snajperskim metkom. Uz mladu novinarku koja je svjedočila njegovoj smrti, te njegovog djeda koji se nakon toga prepušta mržnji, taj je događaj neobičnim podudarnostima povezao sudbine dvojice suprotstavljenih ratnika i njihovih porodica u Zagrebu i Beogradu, a u živote drugih ljudi doveo Bijelu pticu, anđela s porukom za sve nas.
Bijela ptica je duhovni izazov za one koji su nasljedstvom tijela i duše povezani s ovim prostorima. Može li umjesto mržnje, osvete i nesnošljivosti naša budućnost biti oblikovana prenošenjem mudrosti koju srno stekli na vlastitom teškom iskustvu? Možemo li svoju patnju pretvoriti u svjetlo znanja koje nudi novu viziju ne samo nama već i cijelom čovječanstvu?

Cijena: 100,00 kn
Internet cijena: 90,00 kn
Uštedjeli ste: 10,00 kn
Format: 21
ISBN: 953-6516-55-1
Broj stranica: 185
Uvez: meki
Godina izdanja: 2002
Izdavač: DVOSTRUKA DUGA, ZAGREB