Bit i smisao kršćanstva

Bit i smisao kršćanstva

Bit i smisao kršćanstva sv. Ivana Pavla II. jedinstveno je izdanje u kojemu se prvi put objavljuju nedavno pronađeni i do sada nepoznati tekstovi ovoga velikog pape našega vremena. Pišući svoja duhovna promišljanja u godinama nakon Drugoga vatikanskog koncila Wojtyła u ovdje sabranim tekstovima s puno entuzijazma i nutarnjega žara čitatelju približava bit i smisao kršćanske poruke spasenja pomažući mu da preispita sebe i svoju (ne)vjeru u Boga.

Slijedeći u svojim promišljanjima stope sv. Pavla Wojtyła riječ po riječ istražuje Apostolovu propovijed Atenjanima. Time se ovim bezvremenskim tekstovima još jednom potvrđuje kao majstor čitanja Svetoga pisma te poziva da uđemo duboko u sebe i otvorimo se glasu koji govori u srcu. Jednako kao što se sv. Pavao na Areopagu obratio ljudima svih svjetonazora, tako se i Ivan Pavao II. u ovoj knjizi obraća svakomu čovjeku našega vremena, polako ga i strpljivo vodeći prema najvažnijim pitanjima životnoga smisla.

„Ovaj je zaboravljeni spis zahvaljujući Božjoj providnosti nedavno pronađen i može biti objavljen upravo u ovomu povijesnom trenutku kada svi iznova osjećamo potrebu za dubokom i sveobuhvatnom katehezom o istinama vjere, katehezom koja će nas cjelovito uvesti u otajstveno Božje djelovanje u našoj ljudskoj povijesti.“ Stanisław kard. Dziwisz, krakovski metropolit                     

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-659-5

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 144

Jezik izvornika: Poljski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2019

Prevoditelj: Antonio Akmadža

Autori: Ivan Pavao II. – Karol Wojtyla

Šifra: 978-953-235-659-5

Visina: 20,5

Širina: 13,5

Cijena:

115,00 kn