Blažena Ozana Kotorska – dominikanka

Blažena Ozana Kotorska - dominikanka

Život blažene Ozane Kotorske svjedoči o životu snažne žene koja je svojom uvjerljivom riječju znala dirnuti i najtvrđa srca. Njezina sobica uz crkvu sv. Pavla, s pogledom na katedralu sv. Tripuna, bila je mjesto na kojem se spuštalo samo nebo dok je Ozana, "anđeo grada Kotora", pred raspelom molila za potrebe svojega grada i njegovih stanovnika, kao i svih onih koji su k njoj dolazili i tražili pomoć.
Raspeti Krist na križu bio je knjiga života, otvorena knjiga iz koje je crpila posebno znanje. Ozana svjedoči vrijednost duhovnosti križa o kojoj je sv. Ivan Pavao II. često govorio, pozivajući suvremeni svijet da ponovno otkrije njezino značenje i otvori svoje srce nadi. Ozana je u duhovnosti Reda propovjednika prepoznavala posebnu pobožnost prema raspetom Kristu. Muka Kristova svjedočanstvo je neizmjerne Božje ljubavi prema ljudima.
Mnogi mole zagovor bi. Ozane Kotorske za mir među ljudima i narodima, za jedinstvo kršćana i kršćanskih Crkava. Ozana tako postaje simbol jedinstva, uzorom molitve za jedinstvo, zaštitnicom pokreta za jedinstvo kršćana i sveticom ekumenizma.

Anto Gavrić, OP iz Proslova
 

Nakladnik: Dominikanska naklada Istina

Biblioteka: Tragovi

ISBN: 978-953-6814-30-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 201

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 190 x 125

Prevoditelj: Frano Kovačević

Autori: Taurisano,Innocenzo

Šifra: 6859

Cijena:

55,00 kn