Božja remek djela u školi

Božja remek djela u školi

Knjiga na 400 stranica kroz osam poglavlja, koje je svako posvećeno jednom od sedam sakramenata, uz zaključno, posljednje poglavlje, tematizira složenu, ali i vrlo aktualnu temu – izravan ali i neizravan govor o sakramentima i sakramentalnoj praksi na satovima nastave katoličkoga vjeronauka u osnovnim i srednjim školama.

Obrađujući temu sakramenata, koji čine okosnicu kršćanske vjere, unutar školskog vjeronauka autor Šimunović uspješno ujedinjuje pastoral škole i pastoral sakramenata. Analizirajući pojedine sakramente u svim godištima odgojno-obrazovnog sustava, poučava kako se može učiti vjerovati a da ne insistira na iskustvu Boga poštujući činjenicu da se o sakramentima uči u školi, a slavi ih se u zajedništvu okupljene župne zajednice.

Puna korisnih i praktičnih prijedloga, koji mogu pomoći boljem ostvarivanju vjeronauka u školama, ali i njegovoj boljoj povezanosti sa župnom katehezom, knjiga predstavlja velik doprinos cjelokupnom teološkom govoru o sakramentima.

Knjiga je iznimno korisno i dobrodošlo osvježenje, velika pomoć vjeroučiteljima, svećenicima, osobito župnicima i župnim vikarima, katehetama, studentima teologije ali i roditeljima te svima odgovornima za odgoj i rast djece u vjeri – kako u obitelji i društvu, tako i u župi i školi.

(Tekst preuzet sa službene web stranice Glasa Koncila)

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Teološke rasprave i komentari

ISBN: 978-953-241-414-1

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 399

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 210 x 130

Autori: Šimunović,Josip

Šifra: 5752

Cijena:

140,00 kn