Božji sjaj u našem vremenu

Božji sjaj u našem vremenu

Nova knjiga Josepha Ratzingera, sadašnjega pape Benedikta XVI. objedinjuje dvije njegove knjige: »Tražiti što je gore« iz 1985. godine, koja je sadržavala razmatranja iz vremena njegova münchenskoga nadbiskupovanja i »Slike nade« iz 1997. (KS, Zagreb, 1998.) koja sadrži tekstova iz vremena kada je bio prefekt Kongregacije za nauk vjere.
Tekstovi su pisani za širok sloj čitatelja i slušatelja kao propovijedi, prilozi za novine ili radio. Prilozi iz tih dviju knjiga u ovoj objedinjenoj, razvrstani su prema njihovom stvarnom mjestu u crkvenoj godini, dopunjeni sadržajno prikladnom homilijom.
Sam autor o svojim tekstovima kaže kako sve što je u njima rečeno »ostaje fragment velikih tema o kojima je riječ« te da se nada kako »upravo nedovršenost i fragmentarnost tih malih tekstova može potaknuti na vlastito razmišljanje i djelovanje«.
Ovi tekstovi svojom biblijskom, posebice evanđeoskom tematikom, nimalo nisu izgubili na aktualnost. Štoviše, izvrsno su štivo za duhovni hod s liturgijskom godinom.

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Liturgijska pomagala

ISBN: 978-953-11-0291-9

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 213

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 205 x 115

Autori: Benedikt XVI. – Joseph Ratzinger

Šifra: 743

Cijena:

100,00 kn