Brak može uspjeti

Brak može uspjeti

Kome je i zašto namijenjena ova knjiga?

Prigodom mojih obrazovnih predavanja o ljubavi, partnerstvu i braku mladi su mi ljudi uvijek iznova postavljali dvije grupe pitanja: S jedne su strane željeli znati kako se treba na razuman način ponašati da život na tom području ne bi pošao naopako. Iza toga se krije doživljaj nezadovoljavajućih brakova, osobito onih srednje generacije. S druge je strane ne mali broj tražio jasnu sliku o stavu koji treba pravi kršćanin zastupati spram pitanja partnerstva.

U ovoj knjizi pokušavam udovoljiti obim željama. Svi iskazi počivaju na iskustvu stečenom u razgovorima s mnogim ljudima i na rezultatima dotičnih znanosti. Oni izražavaju vjerski stav koji se može očekivati od kršćanina prema Drugom vatikanskom koncilu.

Time knjiga ulazi u konkurenciju s mnogim publikacijama koje se u svojoj doktrini svjesno postavljaju protiv kršćanskog svjetonazora. Ona želi tu konkurenciju izdržati razboritim dokazima.

Prvi dio treba pomoći mladima da u pravom svjetlu spoznaju svoju dosadašnju životnu priču i da gradeći na njoj nađu upotrebljivu orijentaciju. Zadnje je poglavlje ovog dijela napisano izričito za danas često zbunjene roditelje tinejđera.

U drugom dijelu trebaju oni koji su našli osobu s kojom mogu sebi zamisliti trajni zajednički život, primiti poticaj da bi oblikovali razdoblje pred konačnu vezu.

Treći sam dio napisao kao poticaj za raspravljanje o problemima koji često nastupaju u prvoj fazi zajedničkog života.

Nakladnik: Karitativni fond UPT Đakovo

Biblioteka: Knjižnica U pravi trenutak

Uvez: Meki

Broj Stranica: 106

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2004

Dimenzije: 191 x 118

Prevoditelj: Ingeborg Gočev

Autori: Liss,Bernhard

Šifra: 3513

Cijena:

20,00 kn