Budi bez svega, živote

Budi bez svega, živote

U sabranim pjesmama, kojima je zajednički naslov stih: Budi bez svega, živote, nalaze se dvije zbirke, "Traganje za blizinama" (1971.) i "Sabrani dani" (1977.), ali i pjesme objavljene u časopisima Telegram, Marulić, Kana, Encyclopaedia moderna, Forum te u nekim antologijama. Upravo su te, po časopisima raštrkane pjesme i neke iz "Sabranih dana", uvrštene ovdje u zbirku "Potajna izvorišta" jer su sadržajno usklađene.
Riječ je o suvremenom poetskom izričaju, slobodna stiha i nenadanih provala značenja u kojima se zrcali mekoća, sjetnost, spoznajnost i, tek u pozadini i nenametljivo, odnos pun (vjerničke) nade. Zbog toga je ova poezija otvorena i bliska u isto vrijeme. To potvrđuje i sama autorica kada kaže: "Poezija je za mene bljesak spoznaje, amalgam misli i riječi, često važna podudarnost glasova, uvijek kristalizacija početnog impulsa. Neka bude skupljeno sve što je bilo razbacano".
Knjiga je obogaćena autoričinim slikama koje nam daju još više uvida u njezin svijet mirne zauzetosti i zauzete mirnoće.

(tekst s korica knjige)

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Zrno

ISBN: 978-953-11-0923-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 134

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 200 x 140

Autori: Matković-Vlašić,Ljiljana

Šifra: 6713

Cijena:

65,00 kn