Čovjek iz Kerijjotha

Čovjek iz Kerijjotha

Zovem se Jehudah ili kako vam je poznatije Juda. Juda Keriotski ili čovjek iz Kerijjotha, dakle grada u državi Juda, koju je trinaest stoljeća prije moga rođenja osnovao također Juda sin Jakovljev. Bilo je to upravo nakon izlaska iz Egipatskog ropstva.
Moji praoci bili su najugledniji i najmoćniji hebrejski rod koji je za boravka u pustinji, kako Knjiga kaže, imao više od sedamdeset i četiri tisuće muškaraca, i ako je to istina onda morate priznati da je to za svako vrijeme dojmljiv broj.
Bilo kako bilo, moj se rod stabilizirao od rijeke Jordana na Istoku do Sredozemnog mora i od Simeona na jugu do Dana i Benjamina na sjeveru, pozamašan prostor, kako vidite, u ono nesređeno i nemirno lutalačko doba, i trebalo je mišica, mačeva, lukavosti i odlučnosti da se to sačuva i napokon sredi za naraštaj koji se brzo rađa i zauzima svoja mjesta.
A i Jahve nas je volio. Dopustio nam je prednost kada je Jozua dijelio zemlju, mi smo imali čast da mu prvi prinesemo žrtve, prvi započnemo boj u njegovo ime i slavu, kao i niz vama manje zanimljivih pojedinosti.

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Zrno

ISBN: 953-151-899-8

Uvez: Meki

Broj Stranica: 242

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1991

Dimenzije: 200 x 130

Autori: Sušac,Mate

Šifra: 661

Cijena:

20,00 kn