Crkvenost i obitelj pred izazovima

Crkvenost i obitelj pred izazovima

Najnovija analiza crkvene i pastoralne prakse u Hrvatskoj u kojoj se autor, naš pastoralni teolog dr. Josip Baloban, pozabavio pojedinim fenomenima koji se zadnjih godina sve više opažaju među članovima Katoličke Crkve u Hrvatskoj, a zajednički im je nazivnik rastući raskorak između proklamiranog evanđeoskog ideala i konkretne životne zbilje.
Prema Popisu pučanstva iz 2001. godine 87,8% Hrvata i hrvatskih građana izjasnilo se pripadnicima Katoličke Crkve, no opaža se da je u Hrvatskoj crkvenost članova Katoličke Crkve sve više suočena s distanciranjem od kršćanskog kreda, a kršćani imaju očito poteškoća u usklađivanju kršćanske ortodoksije i vjerničke ortoprakse.
Kao ponajbolji primjer proturječnosti koja se očituje u sustavu vrednota autor donosi analizu odnosa hrvatskih građana prema braku, obitelji i pobačaju, čiji rezultati mnogo govore o trenutnom stanju svijesti hrvatskih građana.
Spomenutu problematiku knjiga obrađuje s posebnim naglaskom na crkvenost i obitelj, dvije u pastoralnoj teologiji veoma aktualne i u teologiji posljednjih desetljeća trajno nazočne teme.
Knjiga pruža mnoštvo odgovora potkrijepljenih rezultatima empirijskih istraživanja u Hrvatskoj, te je namijenjena kako teolozima i drugim znanstvenicima koji se zanimaju za crkvena i religiozna pitanja u Hrvatskoj, tako i angažiranim vjernicima i svima onima koje zanima crkvenost i obitelj u Hrvatskoj.

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 953-241-006-6

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 264

Jezik izvornika: Hrvatski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2006

Dimenzije: 210 x 130

Autori: Baloban,Josip

Šifra: 519

Cijena:

75,00 kn