Devetnica Presvetom Oltarskom Sakramentu

Devetnica Presvetom Oltarskom Sakramentu

Devetnica znači devet dana javne ili privatne molitve za neku posebnu prigodu ili namjenu. Njezin je korijen u onih devet dana koje su su učenici i Marija zajedno proveli u molitvi između Uznesenja i Nedjelje Duhova. Kroz stoljeća je Crkva dopuštala i preporučivala mnoge devetnice.

Moliti devetnicu znači ustrajati u molitvi moleći za neku milost kroz period od devet dana u slijedu ili devet tjedana. To znači ispunjavati ono što nas je naš Gospodin učio – da moramo stalno moliti i nikada ne gubiti povjerenje.

Ovo povjerenje se temelji na riječima našega Gospodina: "Ištite i dat će vam se! Tražite i naći ćete! Kucajte i otvorit će vam se! Doista, tko god ište, prima; i tko traži, nalazi; i onomu tko kuca, otvorit će se." (Lk 11,9-10)

Euharistija je Sakrament koji sadrži pravo Tijelo i Krv Isusa Krista, zajedno s Njegovom Dušom i Božanstvom, cijelog živog i proslavljenog Krista, pod prilikama kruha i vina.
Postoje tri različita vida ili faze Euharistije. Prva se naziva Pravom Prisutnošću Krista na oltaru dok je posvećena Hostija još u tabernakulu. Druga faza Euharistije je Misna Žrtva, i treća je Sveta Pričest.

Euharistija se održava u našim crkvama da bi bila od velike pomoći pri molitvi i službi drugima. Održavati pobožnost Presvetog Oltarskog Sakramenta znači po završetku Pričesti ostatak Posvećenog Kruha smjestiti u svetohranište, tabernakul, i pobožno čuvati. Euharistija je trajni znak stvarne prisutnosti našega Gospodina u Njegovom narodu i duhovna hrana za bolesne i umiruće.
 

Nakladnik: U pravi trenutak – Zagreb

ISBN: 978-953-7446-21-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 103

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 140 x 95

Prevoditelj: Ivana Krencer

Autori: Lovasik,Lawrence G.

Šifra: 4553

Cijena:

15,00 kn