Djelovanje po načelima

Djelovanje po načelima

Djelovanje po načelima, rezultat više od trideset godina rada u nastavi, pruža sveobuhvatan prikaz moralne teologije sv. Tome Akvinskoga, dovodeći je u dijalog sa suvremenom etičkom teorijom i razvojima u katoličkoj teologiji nakon Drugoga vatikanskog koncila. Djelo je prikladno za studente etike i moralne teologije, te općenito čitatelje koji teže kršćansko vodstvo u formaciji savjesti i u donošenju moralnih odluka, a iznosi klasičnu katoličku etičku tradiciju jasnim i slikovitim stilom.

Djelovanje po načelima, u svojoj biti, duboko poštuje moralnu teologiju sv. Tome Akvinskoga, njezinu relevantnost za suvremenu etiku u svjetlu Drugoga vatikanskog koncila i kulminacija je više od trideset godina proučavanja, podučavanja i molitve. Cjeloživotno podučavanje o. Žagara čini njegovo pisanje lucidnim i pristupačnim“ o knjizi piše Emmerich Vogt, OP.

Djelovanje po načelima Janka Žagara, djelo je koje se počelo oblikovati u prvim desetljećima života poslije Koncila, predstavlja trenutačno traganje za sintezom vjernom tomističkom nasljeđu i koncilskom duhu personalizma“ piše Richard Schenk, OP.

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-1296-3

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 328

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2020

Autori: Žagar,Janko

Šifra: 978-953-11-1296-3

Visina: 210 mm

Širina: 140 mm

Cijena:

160,00 kn