Dostojanstvo ženidbe (Dignitas connubii)

Dostojanstvo ženidbe (Dignitas connubii)

Uputa koju je Papinsko vijeće za zakonske tekstove donijelo 2005. godine, a koju treba obdržavati na biskupijskim i međubiskupijskim sudovima u vođenju parnica ništavosti ženidbe.

Od sada se uputa Dostojanstvo ženidbe može čitati i na hrvatskom jeziku. Prijevod upute s latinskog jezika na hrvatski jezik i njezino dvojezično izdanje može učiniti privlačnijim poznavanje odredbi kanonskoga procesnog prava i pomoći u ispravnoj primjeni procesnog prava u radu crkvenih sudova u hrvatskim okolnostima. Hrvatski prijevod upute prati Dodatak: Stvarno kazalo, Usporedne veze, Sadržaj, Pregled tijeka postupka prema člancima upute i Bibliografija o uputi, da bi olakšao i učinio pristupačnijim sam tekst upute u daljnjim doktrinarnim tumačenjima.

Zahvaljujući hrvatskom prijevodu sadržaj upute postaje dostupan širem čitateljstvu, zajednici vjernika, vjernicima koji su se našli pred promašenim ženidbenim sjedinjenjem a imaju pravni temelj za pokretanje postupka utvrđivanja ništavosti ženidbe. Uputa je korisno sredstvo strankama u sudskom postupku, svećenicima, napose župnicima, i svim pastoralnim djelatnicima i strukturama obiteljskog pastorala. Svi će oni naći u ovoj uputi potrebnu pomoć u otkrivanju istine.

Uputa, iako je izrazito tehnički-pravnog izgleda, ona predstavlja snažan poziv svim vjernicima na zajedništvo i učinkovitije pastoralno zauzimanje za brak i obitelj.

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-258-1

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 228

Jezik: Latinski, Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 245 x 175

Šifra: 3818

Cijena:

200,00 kn