DROGE I OPIJENOST – Približavanja

Iz pisma Ernsta Jingera saznao sam da je u svoj nov roman Heiiopolis, na kojem je tada radio, umetnuo ijednu raspravu o drogama. Pisao mije o istraživaču droga, koji se pojavljuje kao lik u romanu:
„Putovanjima po geografskim i metafizičkim sve-tovima, koja ovde pokušavam da opišem, pripadaju i putovanja potpuno nepokretnog čoveka, koji istražuje arhipelage van plovnih mora, koristeći droge kao svoje prevozno sredstvo. Ja prenosim delove iz njegovog brodskog dnevnika. Naravno, ne mogu dopustiti da ovaj Kolumbo unutarnjeg globusa završi dobro – on umire od trovanja. Avis ait lecteteur”
Knjiga koja se pojavila sledeće godine imala je podnaslov Riickblick auf eine Stadt (Retrospektiva jednog grada). Bila je to retrospektiva jednog grada budućnosti, u kojem su se tehnološka sredstva i oružje današnjice još više razvili u oblasti magije i u kojem se vodila borba za moć između demonske tehnokratije i konzervativnih snaga. U liku Antonija Perija Juiger je opisao pomenutog istraživača droga, koji je živeo u drevnom gradu Heliopolisu.

Format: 16.00
ISBN: 978-86-83507-52-8
Broj stranica: 424
Uvez: meki
Godina izdanja: 2007
Izdavač: UMETNIČKO DRUŠTVO GRADAC, ČAČAK
Preveo(la): SAŠA RADOJČIĆ