Duga vjere

Duga vjere

Zbornik radova 4. susreta hrvatskoga duhovnog književnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić" na 160 stranica donosi najbolje radove, na svim našim književnim govorima, s područja hrvatskoga duhovnog književnog stvaralaštva, koji su pristigli na natječaj za duhovnu književnost u pet kratkih književnih žanrova: poezije, kratke priče, putopisa, eseja i monodrame.
Raspisan uoči Godine vjere, tematski je ovogodišnji natječaj bio posvećen vjeri. No tema nije bila zadana kao ograničujući čimbenik, nego kao poticajni. Zbornik je svojevrsna sinteza kršćanske, katoličke književne stvarnosti u Hrvatskoj 2012. godine. Sadrži 19 pjesama, devet priča, tri putopisa, tri eseja i tri monodrame.
"Natječaj je i ove godine pokazao da književnost kršćanskog nadahnuća, iako u medijskoj javnosti još odgurnuta, ne prvi put, na rub književnih tijekova, pokazuje veliku životnost, svježinu, inovativnost, raznovrsnost… Kloneći se preuzetnih zaključaka, valja ustvrditi i da je natječaj u znatnoj mjeri ispunio svoju svrhu umjetničkim dometom onih radova koje smo prosudili ponajboljima. Svakako, natječaj je ponovno pokazao da književnost kršćanskog nadahnuća ima i poetskog daha i duha, da je motivski spektar širok, ali i da tematski može biti koncentrirana, da ima potencijal u svim formama i da pobuđuje stvaralačke energije, pridonoseći obnovi kršćanske duhovnosti u cjelini naše književnosti", istaknuo je u predgovoru urednik Lončarević.
Zbornik sadrži i bilješke o autorima, članovima stručnoga ocjenjivačkog suda te popis svih sudionika (autora) 4. susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva "Stjepan Kranjčić".

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-365-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 157

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2012

Dimenzije: 235 x 160

Šifra: 5166

Cijena:

40,00 kn