Duh sveti, životni dah Crkve – Knjiga II.

Duh sveti, životni dah Crkve - Knjiga II.

Druga knjiga trilogije »Duh Sveti, životni dah Crkve«, s podnaslovom »Malinski dokumenti 1. i 2.« autora Lea Josepha Suenensa objavljena je u suizdanju Glasa Koncila i Molitvene zajednice Effatha iz Dubrovačke nadbiskupije.

Iako ju potpisuje kardinal Leo Joseph Suenens, knjiga je rezultat rada međunarodne zajednice skupine teologa i laika voditelja u karizmatskim zajednicama, koje je kardinal Suenenes okupio u Malinesu u Belgiji u svibnju 1974. godine.

Knjiga obuhvaća dva dokumenta. Prvi dokument pod naslovom Karizmatska obnova: teološko-pastoralne smjernice (1974.) odgovara na pitanja koja su se pojavila u Crkvi i među članovima karizmatskih zajednica. Smjernice pomažu u razumijevanju iskustava kao što su krštenje u Duhu, počinak u Duhu, molitve u jezicima, polaganje ruku, molitve za oslobođenje od zla i Zloga, olakšavaju razlučivanje duhova te razlikovanje i vrjednovanje osjećaja. Unose svjetlo u pitanja o čemu je riječ u karizmatskoj obnovi.

Drugi dokument Ekumenizam i karizmatska obnova (1978.) pokriva potrebu za osnovnim, sažetim i jasnim informacijama o ekumenizmu i ekumenskom podrijetlu karizmatske obnove.

Hrvatskomu izdanju dodan je i Naputak o molitvama kojima se od Boga moli ozdravljenje iz 2000., a koji potpisuje Kongregacija za nauk vjere, kada joj je na čelu bio kardinal Joseph Ratzinger. Dodatak je dobrodošao jer su molitvene zajednice karizmatske obnove otvorene i za ljude koji podnose različite vrste kušnja, patnja i bolesti, i nadasve za iscjeliteljsko Božje djelovanje.

Kao i prva knjiga trilogije, i druga će biti od velike koristi svima kojima je službom povjerena odgovornost za praćenje duhovnoga života i rasta u vjeri. Također, od velike će koristi biti i svim vjernicima, ali i ostalim zainteresiranim čitateljima koji se žele bolje upoznati s navedenom temom.

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-594-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 224

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2019

Autori: Suenens,Leon Joseph

Šifra: 978-953-241-594-0

Visina: 200 mm

Širina: 130 mm

Cijena:

90,00 kn