Duhovna nauka Ivana od Križa

Duhovna nauka Ivana od Križa

Ovom knjižicom nastojali smo čitaocu pružiti dragocjeno blago, koje je za mnoge kršćane (možda za većinu!) do naših dana ostalo skriveno. Radi se o duhovnoj nauci svetoga Ivan od Križa.
U njoj nalazimo najjasnije i najdublje tumačenje evanđeoskog ideala čije je ostvarenje u svakome od nas Isus tražio od svoga Oca prema onoj molitvi: ‘Oče, kao što si ti u meni i ja u tebi, tako neka i oni u nama budu jedno" (Iv 17,20). Ona je ujedno i evanđeoski itinerar (plan putovanja, putokaz) koji vodi ka ovome cilju. Stoga možemo njegovu nauku nazvati "itinerarom duše za njezino sjedinjenje s Bogom".
Čitajući ove stranice, mnogi će od onih koji su, a da toga nisu svjesni, već krenuli ovim putem, moći bolje razumjeti razlog stanja kroz koji prolaze i kako se u njima trebaju vladati da bi proslijedili svoj hod prema cilju.
Drugi će ovdje po prvi puta otkriti pravi smisao svoga postojanja te otpočeti uspon mladenačkim oduševljenjem.
Nitko – osobito svjetovnjaci – neće se smjeti osjećati nesposobnim za duhovni rad tako mučan kakav zahtijeva progresivno i totalno uzdizanje svojih vlastitih sklonosti prema Bogu a možda i mijenjanje izvjesnih navika.
 

Nakladnik: Karmelska izdanja

Biblioteka: Duhovne meditacije

ISBN: 978-953-6621-39-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 131

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Dimenzije: 210 x 120

Prevoditelj: Renata Ruckner

Autori: Albani,Angelo, Astrua,Massimo

Šifra: 978-953-8381-00-3

Cijena:

40,00 kn