Dvojica papa – Ivan Pavao II. i Benedikt XVI.

Dvojica papa - Ivan Pavao II. i Benedikt XVI.

Kardinal Ratzinger bio je jedan od najbližih suradnika svojeg prethodnika Ivana Pavla II. Za poglavara Katoličke crkve izabran je 19. travnja 2005. g. U vrijeme izbora imao je 78 godina; 20 godina više nego što je imao Ivan Pavao II. kada je on izabran za papu, 1978. g.
U četiri godine svojega pontifikata Benedikt XVI. potpuno je izmijenio vrh Rimske kurije. Gotovo se nijedna osoba koju je na čelo nekoga važnog dikasterija postavio Ivan Pavao II. više ne nalazi na tome mjestu.
Pastirski štap, palij, liturgijske svečanosti… Benedikt XVI. mijenja sve što može podsjećati na držanje njegova prethodnika, a u siječnju 2009. g. donio je i kontroverznu odluku o poništenju izopćenja Lefebvreovih sljedbenika, dakle, poništio je odluku Ivana Pavla II.
U ovoj se iznimnoj knjizi dugogodišnji dopisnik iz Vatikana i Italije Silvije Tomašević bavi jedinstvenom i dosad još neobrađenom problematikom – razlikom između Ivana Pavla II. i Benedikta XVI.
Nastoji objasniti što povezuje, a što razdvaja dvojicu papa, toliko različitih, a istodobno jednakih te objasniti da razlike između njih nisu samo one koje se percipiraju na površini — u načinu njihova obraćanja vjernicima već i u sadržaju onoga što poručuju.

(Tekst s korica knjige)

Nakladnik: Profil

ISBN: 978-953-313-002-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 175

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 235 x 170

Autori: Tomašević,Silvije

Šifra: 5202

Cijena:

99,00 kn