EGOSCUE METODA – pokretom do zdravlja

Nitko nije posve otporan. Kako za vrhunske sportaše, tako i za službenike koji obavljaju uredski posao, mnoge jednostavne životne aktivnosti – opuštajuća večernja šetnja susjedstvom, trčanje pješčanom plažom ili tek saginjanje radi vezanja cipele mogu biti pravo mučenje. U današnje se vrijeme čini da su bolesnici posvuda oko nas. Puknuće rotatornih manžeta, teniski lakat, trkačko koljeno, bolovi u leđima, ukočeni vrat, bolna stopala, otečeni gležnjevi, sindrom karpalnog tunela… Sve se to, bez pretjerivanja, može nazvati suvremenom epidemijom.
Ugledan funkcionalni anatom, Pete Egoscue u ovoj sjajnoj knjizi otkriva uzroke i posljedice te epidemije. Uvidjevši da održavanje punog raspona tjelesnih funkcija i posvemašnje zdravlje čovjekova tijela ovise o primjerenom gibanju, iznašao je potpuno nov način liječenja mišićno-koštane boli te osmislio tehnike treniranja radi postizanja vrhunskih sportskih rezultata.
Na pristupačan, poučan i neformalan način, Egoscue objašnjava temelje svojega programa, a odgovornost za vlastito zdravlje vraća u ruke čitatelju. Kojega, poput tisuća pacijenata koji su posjetili Egoscueove klinike u Kaliforniji i na Floridi, najprije upoznaje s temeljnom postavkom da suvremeno društvo ne pruža dovoljno poticaja za kretanje, iako je ono od presudne važnosti za čovjekovo zdravlje. Sljedeći korak je prepoznavanje ne samo simptoma, već i istinskih uzroka svake mišićno-koštane boli te ispravljanje disfunkcije koja je stvaran izvor problema. Kretanje se u život uvodi sustavno i postupno, jednako kao što bi se izgladnjelu osobu u život vratilo pravilnom prehranom.

Format: 25.00
ISBN: 953-201-364-4
Broj stranica: 191
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2004
Izdavač: V.B.Z., ZAGREB
Preveo(la): ALEKSANDRA MIHALJEVIĆ