EKONOMIKA I OKOLIŠ

Koliko je onečišćenja previše? Koja bi trebala biti uloga države u reguliranju okoliša? Hoće li “čista tehnologija” postaviti temelje za održivu budućnost? Kako bi pomoglo studentima da razumiju dalekosežne posljedice ekonomike okoliša i resursa, ovo suvremeno izdanje daje precizan i sveobuhvatni prikaz, uključujući osnove vlasničkih prava problema okoliša, postupke procjene koristi i analizu odnosa koristi i troškova, zakonodavstvo koje se temelji na poticajima i održivo korištenje resursa.
Drugo izdanje Ekonomike i okoliša vrti se oko četiri jasno usredotočena pitanja:
•Koliko je onečišćenja previše?
•Je li država dorasla zadatku?
•Kako možemo raditi bolje?
•Kako možemo razriješiti globalna pitanja?
Koristeći ta pitanja kao smjernice, Goodstein razvija ekonomske alate potrebne studentima za iznalaženje rješenja za probleme okoliša. Udžbenik sadrži bogatstvo suvremenih primjera od globalnog zagrijavanja, rasta stanovništva, onečišćenja zraka i energetske politike, do zakonodavstva koje se odnosi na kemijsko onečišćenje i smještanje odlagališta otpada.
Ekonomika i okoliš, drugo izdanje, daje preciznu normativnu analizu ciljeva okoliša; suprotstavlja prikaze neoklasičnog i ekološkog pristupa održivosti; veliku pozornost pridaje mogućnostima neučinkovitosti države u nadzoru onečišćenja; značajna je rasprava o dinamičkim pitanjima puta ovisnosti i tehnologije; a daje i sofisticirani prikaz održivog razvitka u siromašnim zemljama.

Format: 24.00
ISBN: 953-6070-68-5
Broj stranica: 558
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2003
Izdavač: MATE, ZAGREB
Preveo(la): ŽELJKA KORDEJ-DE VILLA