EMOCIJE – kratka istorija

Emocije – Kratka istorija originalna je, sveobuhvatna, naučno utemeljena, a istovremeno veoma pristupačna hronologija ljudskih osećanja i razmišljanja. Delo obuhvata ključna pitanja koja su u vezi sa emocijama i emocionalnom inteligencijom. U knjizi se prepliću tri osnovne teme: evoluiranje ljudskih emocija kroz vreme, stepen kontrole koji možemo ostvariti nad emocijama, kao i načini na koje nam emocije pomažu da otkrijemo dublje slojeve sopstvene ličnosti i proniknemo u suštinu međusobnih odnosa.
Outli analizira emocije iz vizure književnosti, filozofije, religije, politike, istorije i antropologije, i kontekstualizuje naučnu studiju emocija kako dijahronijski, tako i iz aspekta društvenog života. U pitanju je delo izuzetne širine, vredno književno dostignuće u kome autor povezuje tradicionalno i moderno shvatanje pojma emocija. Pisana lucidnim stilom, obogaćena primerima iz niza disciplina, knjiga će zadovoljiti ukus kako stručnjaka, tako i laika.
Izvanredno napisana knjiga, plod dubokog poznavanja istorije mišljenja i veoma aktuelnog istraživanja na polju emocija… Odličan uvod u filozofsko i naučno razmišljanje o emocijama u ličnom i društvenom životu… Ova knjiga pruža sveže uvide i originalne perspektive koje će oduševiti čak i iskusne naučnike.
Roni de Susa, Univerzitet u Torontu

Format: 21.00
ISBN: 86-7102-203-X
Broj stranica: 236
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2005
Izdavač: CLIO, BEOGRAD
Preveo(la): ALEKSANDRA ČABRAJA