EMOCIONALNA ALKEMIJA – kako um iscjeljuje srce

Poput alkemičara koji su neplemenite metale pretvarali u zlato, svi mi imamo sposobnost svoje trenutke emocionalne patnje ili smetenosti pretvoriti u jasnoću uvida i duševni mir.
Sve negativne misli i emocije, kao što su ljutnja, mržnja, zavist ili pohlepa, pomućuju naš duševni mir i narušavaju naše tjelesno zdravlje,.
Tara Bennett-Goleman u ovoj nam knjizi otkriva kako je mnogo toga što nas uznemiruje povezano s nekoliko osnovnih emocionalnih obrazaca – kao što su, primjerice, strah od napuštenosti, osjećaj nepripadanja ili društvene isključenosti, bojazan da će se nešto strašno dogoditi…
Kroz jednostavnu primjenu usredotočenosti možemo se osloboditi takvih obrazaca i zamijeniti ih suosjećanjem za sebe i druge, kao i slobodnijim, kreativnijim životom.
»U tibetanskom zdravstvenom sustavu mentalni i emocionalni nemir već se dugo smatraju uzrokom mnogih organskih bolesti, uključujući i rak. Znanstvenici i zdravstveni stručnjaci na Zapadu sve više dijele takvo mišljenje. Uznemirujuće emocije izvor su neetičkog ponašanja. One su i podloga za tjeskobu, depresiju, zbunjenost i stres kojima je obilježena današnjica. No često ne uspijevamo prepoznati njihov destruktivni potencijal i ne vidimo potrebu da ih zaustavimo.
U knjizi EMOCIONALNA ALKEMIJA Tara Bennett-Goleman nudi način za smirenje uma i njegovo oslobađanje od uznemirujućih emocija – praktičnu primjenu usredotočenosti na područje emocija. Na osnovi vlastita iskustva, ona ujedinjuje unutrašnji uvid i metode znanosti o spoznaji i proučavanje ljudskoga mozga, psihoterapiju i budističku psihologiju s primjenom usredotočenosti.
Ona pokazuje ljudima kako mogu primijeniti sabranost da oslabe moć mentalnih i emocionalnih navika koje im onemogućavaju da budu sretni.«

Format: 24.00
Broj stranica: 331
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2002
Izdavač: MOZAIK KNJIGA, ZAGREB