FARAONOV SAN – putopisi iz Egipta

Putovanje u neviđeno i nepoznato velika je radost, užitak i izazov. Napose ako se radi o središtima velikih svjetskih civilizacija.
Nakon dugogodišnjeg bavljenja putopisom, u fokusu mojeg zanimanja našle su se zemlje Biblije, područja o kojima pišu Stari i Novi Zavjet. Kao „Pupak svijeta” ukazao mi se Sveti grad Jeruzalem, Grad mira, Nebeski grad budućnosti. Tako je rođena ideja o putopisnoj trilogiji „Zemlje Biblije”.
Ovaj putopis iz Egipta dio je te zamišljene trilogije, posvećene kolijevci velike kršćanske civilizacije, čije sam tragove nalazila na svakom koraku.
Na koji način suvremeni putnik može sagledati prošlost udaljenu više tisuća godina od našeg vremena? Kako se može „doživjeti Biblija”? Odgovore sam tražila putujući Svetom zemljom Izrael, Jordanom i Egiptom.
Zemlje Biblije kroz koje sam proputovala nastojim prikazati u suvremenosti, s pogledom unatrag, u daleku, mitsku prošlost. Trudila sam se opisati Svetu Zemlju kojom je Isus hodio, te Hašemit-sku kraljevinu Jordan i faraonski Egipat, gdje su se zbivali događaji opisani u knjigama Staroga Zavjeta i u staroegipatskim rukopisima.
lako su i Egipat i Jordan danas islamske zemlje koje pripadaju arapskome svijetu, nekada su to bila poprišta biblijskih zbivanja.

Format: 20.00
ISBN: 953646020-3
Broj stranica: 431
Uvez: meki
Godina izdanja: 2004
Izdavač: PROMETEJ – ZAGREB, ZAGREB