Franjo, papa s kraja svijeta

Franjo, papa s kraja svijeta

Knjiga poznatoga talijanskog novinara Giannia Velente, stručnjaka za vjerska pitanja, čitateljima približava današnjega papu Franju dok je još bio isusovac, nadbiskup i kardinal Buenos Airesa u Argentini.
Doneseno je šest razgovora s njime koji su objavljeni u međunarodnoj reviji 30 Giorni i to u razdoblju između 2002. i 2009. godine.
U prvi plan izbija Bergogliova zauzetost za konkretnog čovjeka, njegovo suosjećanje i jednostavna blizina koja se silno dojmila autora ovih članaka.
On u svome djelovanju polazi od evanđeoskog postulata tzv. dinamike blizine. Crkva djeluje i živi samo snagom milosti, uči današnji Papa. Daleko je to od zadnjih namjera ili pak prozelitizma. "Isus nije provodio prozelitizam. Isus je pratio ljude. A obraćenja koja je potaknuo događala su se po tom brižljivom nastojanju da bude uz drugoga, nastojanju koje nas čini braćom i sestrama, sinovima i kćerima, a ne članovima neke nevladine organizacije ili prozelitizma neke multinacionalne kompanije", govorio je kardinal Bergoglio.
U ovoj knjizi moći će se nazrijeti sve ono što naše suvremenike oduševljava na liku i djelu Pape koji je tek zakoračio u svoju službu rimskoga biskupa i koji je odmah privukao velike simpatije u čitavome svijetu.

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-0768-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 79

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 180 x 130

Prevoditelj: Stjepan Kušar

Autori: Valente,Gianni

Šifra: 5393

Cijena:

70,00 kn