GARAŽA

0
(0)

“Eksperimentalno turističko naselje” nudi raznovrsnu i bogatu ponudu eutanazije i tretmana tijela nakon smrti. U okolici naselja, u kasti lokalaca kojima je zabranjeno slobodno kretanje i kontaktiranje s turistima, živi devetogodišnji Binat. Jedini način da se Obitelj iščupa iz svog okruženja Otac vidi u Binatovoj karijeri u extremefightu. Devetogodišnjak odlazi u Garažu, tamo dobiva ime Kliješta, bori se s Dželatom, Damom, Kepecom, Biblijom…
Prvi roman Zdenka Mesarića Garaža već svojim naslovom kao da reži i upozorava, a spisateljskom samokontrolom i umijećem zapanjuje: potresan, mračan, hladan, sizifovski – on je cigla u želucu, ispitivanje granica boli i Tijela.
Vjerojatno se radi o najšokantnijem i najmučnijem romanu, objavljenom, barem kod nas, zadnjih dosta godina, o romanu koji se uzima na vlastitu odgovornost i koji čitateljsku i ljudsku odgovornost zahtijeva i provocira. Naime, svijet stvoren ovim romanom je svijet prijeteće bliske budućnosti u kojoj su elementarni humani i socijalni obziri zgaženi u galopu profita, i to temeljito, na svim razinama: društvenoj, obiteljskoj, individualnoj. Sve teme i motivi romana – eutanazijski turizam, gladijatorske borbe pod krinkom sporta, obiteljsko nasilje, eksploatacija djece, pedofilija, socijalna cementiranost i zapuštenost – već danas postoje, a trendovi njihova razvitka ne daju razloga za optimizam, pa je utoliko Garaža roman o budućnosti koja se već događa i traži odgovor.
Čitatelju, ako si hrabar ući ćeš unutra, u Garažu.

Koliko je ova knjiga bila zanimljiva?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu knjigu.

Cijena: 79,00 kn
Internet cijena: 75,05 kn
Uštedjeli ste: 3,95 kn
Format: 19
ISBN: 978-953-220-567-1
Broj stranica: 130
Uvez: meki
Godina izdanja: 2007
Izdavač: ALGORITAM, ZAGREB