GATARA

Povratak u rodni Murmansk, nakon jezivih iskustava na “specijalnom zadatku” u građanskim ratom razrušenoj Moskvi, za inspektora Konstantina Vadima trebao bi proteći u idili medenog mjeseca s Natalijom. No Rusija u ne-tako-dalekoj–budućnosti nije baš idealno mjesto za tek vjenčani par. Vadimove policijske dužnosti dovode ga u doticaj s lokalnim talogom. Droga, alkohol i svi oblici kriminala cvjetaju u Murmansku, gdje politička i ekonomska oligarhija priređuje bakanalije, dok većina gladuje. Dugi sati službe i mala plaća, mizerna sredstva za rad, zajednička su dnevna iskustva i Konstantinu i Nataliji, no oni su sretni zajedno.
Kada Nataliju pozovu na hitnu liječničku intervenciju, Vadim se u početku neće zabrinuti Jer bilo je i prije takvih slučajeva. No kada se ispostavi daje poziv bio lažan i da nitko ne zna gdje mu je žena, pokrenut će se potraga širokih razmjera, pogotovo kada se ustanovi da je istovremeno nestala i službenica američkog konzulata. Vadim će dobiti partnericu iz FBI-a, njihova zajednička istraga naići će na nepremostive prepreke, a očajni Vadim angažirat će gataru Ciganku. Britka logika Amerikanke suprotstavit će se praznovjernoj intuiciji izbezumljenog Rusa u pokušaju da otkriju protivnika koji je istovremeno lud i briljantan.
U prijevodu Alenke Mirković i uz ilustraciju Nenada Martića, Gatara je drugi roman u nizu o inspektoru Konstantinu Vadimu, nagradama ovjenčanog britanskog povjesničara Donalda Jamesa.

Cijena: 129,00 kn
Internet cijena: 122,55 kn
Uštedjeli ste: 6,45 kn
Format: 24
ISBN: 953-220-208-0
Broj stranica: 470
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2005
Izdavač: ALGORITAM, ZAGREB