GENERAL KIRO MIŠ

Priča Hrvoja Kovačevića “General Kiro Miš” napisana je jednostavnim i dinamičnim stilom. Osjećaji junaka izravno se iskazuju, zbivanja su sažeta poput sličica u stripu. I mali stvorovi imaju važno mjesto u ovom našem velikom svijetu, skrojenom po ljudskoj mjeri. Priča izrasta iz posve basnovite situacije s primjerenom poukom. Prisjetimo se kako je maleni miš spasio lava u Ezopovoj basni “Lav i miš”. Hrvoje Kovačević umješno je sličnu situaciju “premjestio” u ljudski svijet i ljudsku osjećajnost.
dr. sci. Diana Zalar
Dobro je znano koliko je bajka važna u životu djeteta. Njome djeca ne ulaze samo u tajanstveni svijet priče, već i upijaju temeljne životne istine s lakoćom, znatiželjom i veseljem.
“General Kiro miš” je bajka građena na prepoznatljivim elementima. Jednostavnom fabulom Hrvoje Kovačević vodi male čitatelje kroz priču o neobičnom mišu Kiri koji iz svoje “male” (dječje) perspektive upoznaje svijet i ljude. Njegov put u svijet je odrastanje, a mnoge prepreke na koje nailazi, životni problemi koje dijete uči svladavati. Družeći se sa starim dobrim postolarom, ali i prikazujući mane brodskih štakora te razne osobine ljudi, Kiro pokazuje djeci pravu vrijednost prijateljstva.
Nataša Jakob, prof.

Format: 30.00
ISBN: 953-6897-36-9
Broj stranica: 24
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2004
Izdavač: NAKLADA HAID, ZAGREB