GLAS U VJETRU – znak lava 1

Suvremena američka spisateljica Francine Rivers, kojoj je 1997. dodijeljeno mjesto u Dvorani slavnih američkih romanopisaca (RWA), dobitnica je brojnih književnih nagrada. Trilogija Znak lava nagradenaje kao najuspješnija proza nadahnuta duhovnom temom (Rita Award for Best: Inspirationalfiction). Njezine.su knjige tiskane u milijunskim nakladama i ne silaze s popisa bestselera.
Odlika njezinih romana da se čitaju u jednom dahu – zbog iznimno napetih zapleta i neočekivanih obrata – dobila je u romanu Glas u vjetru dodatni impuls: u njemu ona apelira na suvremenog čitatelja da iz povijesnog sjećanja izvede reference za društvena zbivanja i moralne tijekove današnjice.
Čitatelj tako, našavši se usred rimske i starokršćanske prošlosti, postaje svjedokom šokantnih, blasfemičnih prizora raskalašene rimske svjetine, gladne krvi. A iz pokretačke snage prvokršćanskih vjernika autorica je odabrala glavni lik romana, Hadasu, izvukla je iz krvlju okupane arene i izdigla kao moralnu vertikalu te oko nje istkala jednu od najljepših ljubavnih priča.

Format: 22.00
ISBN: 953-6350-34-3
Broj stranica: 504
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2004
Izdavač: STEPRESS, ZAGREB
Preveo(la): BRUNA FILLI-TEREŠAK