Granice

Granice

Osjećate da vas drugi ne cijene dovoljno, da vas iskorištavaju? Iscrpljeni ste od previše obveza na poslu i u privatnomu životu? Možda je vrijeme da naučite kako reći „ne“, a sve uz pomoć ove knjige koje je promijenila život milijunima ljudi, dajući im odgovore na pitanja:

• Zašto se osjećam krivim ili se bojim kad trebam nekome reći „ne“?
• Kako postaviti granice, a da i dalje budem voljena osoba?
• Što ako je netko uznemiren ili povrijeđen granicama koje sam postavio?
• Što mogu učiniti kada netko želi više mog vremena, energije ili novca nego što ja mogu dati?
• Kako postaviti zdrave granice u odnosu s roditeljima, supružnicima, djecom, prijateljima, kolegama, društvenim mrežama, pa čak i sa samim sobom?

Granice su međe našega osobnog posjeda koje nas definiraju i ukazuju na to gdje mi završavamo, a počinje netko drugi. One su nevidljive linije koje utječu na sva područja našega bića — u fizičkomu, emocionalnom i duhovnom smislu. Ljudi se često toliko posvete pomaganju drugima i izvršavanju preuzetih obaveza da zaborave na vlastite granice, što uzrokuje nezadovoljstvo i neispunjenost, a u konačnici narušava i odnose s drugima.

U ovomu višestruko nagrađivanu bestseleru New York Timesa prodanom u preko dva milijuna primjeraka ugledni psiholozi dr. Henry Cloud i dr. John Townsend pokazuju kako je postavljanjem granica na različitim područjima moguće preuzeti kontrolu nad svojim životom. Poučavaju nas kako postaviti zdrave granice u odnosu prema drugima, a posebno poglavlje posvećeno je aktualnomu i sve važnijem pitanju postavljanja granica na društvenim mrežama i općenito u digitalnomu svijetu.

Dr. Henry Cloud i dr. John Townsend u ovoj knjizi donose deset zakona o granicama koji će vam pomoći unijeti novu radost i zdrave granice u svoje odnose. Otkrijte kako vam zdrave granice mogu pružiti slobodu da djelujete kao samostalan, velikodušan i sretan pojedinac — kao cjelovita i ispunjena osoba.

“U našoj kulturi koja sve traži sad i odmah Granice su aktualnije i potrebnije nego ikad. Tehnologija i društveni mediji zadiru u naš život i sve naše odnose i doista su nam potrebni stručnjaci da nas pouče kako zaštititi sebe i one koje volimo. Ova knjiga uistinu mijenja život i predstavlja najbolji vodič za zdrave odnose i osobni rast.“ ANDY STANLEY

„Svi pretjerujemo s preuzimanjem obaveza, svi se damo uvući u nezdrave i disfunkcionalne odnose. Dr. Henry Cloud i dr. John Townsend napisali su pristupačnu i sjajnu knjigu koja upućuje čitatelja kako da promijeni svoj način razmišljanja i, na kraju, način djelovanja. Ako primjećujete neke nezdrave obrasce u svojim prijateljskim, poslovnim ili obiteljskim odnosima, u korištenju tehnologije ili načinu na koji koristite svoje vrijeme, ova će vam knjiga zbilja pomoći da po- stavite granice s kojima ćete uspjeti organizirati život onako kako doista želite.“ CRAIG GROESCHEL

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Momentum

ISBN: 978-953-235-661-8

Uvez: Tvrdi uvez s ovitkom

Broj Stranica: 352

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2019

Prevoditelj: Ivana Šojat

Autori: Cloud,Henry, Townsend,John

Šifra: 978-953-235-661-8

Visina: 22,8

Širina: 15,2

Cijena:

168,00 kn