GUSARI I CAREVI, STARI I NOVI – međunarodni terorizam kakav doista jest

Ima u svetog Augustina priča o gusaru što ga je zarobio Aleksandar Veliki te ga upitao: “Kako se usuđuješ harati morima?” “Kako se ti usuđuješ harati čitavim svijetom?” odgovori gusar. “Budući da ja to činim samo jednim malim brodom, zovu me lupežom. Ti pak činiš isto velikom flotom pa te zovu carem.”
Peto, ažurirano i dopunjeno izdanje kod nas još neobjavljenog djela Noama Chomskog, jednog od najistaknutijih kritičara američkog imperijalizma i njegove terorističke aktivnosti diljem svijeta.
To je već klasična raščlamba američkog državnog terorizma (prvi put objavljena 1986.) u kojoj se istražuje uloga SAD na Srednjem istoku i Latinskoj Americi te otkriva kako su mediji korišteni u manipulaciji američke javnosti kada je riječ o terorizmu i borbi protiv njega. Što je terorizam u stvari, i kako se (lažna) sfika o njemu proizvodi u javnosti? Tu su i nova poglavlja o iranu, Libiji, o događajima nakon druge palestinske intifade te iscrpan prikaz posljedica događaja od 11. rujna na svjetsku politiku.
RECENZIJE”Chomsky je jedan od najradikalnijih heroja našega doba… vrhunski intelekt”
Guardian
“Prosuđujući po snazi, dometu, lucidnosti i utjecaju njegovih misli, NoarnChomskvje uvjerljivo najvažniji živući intelektualac”
New York Times Book Review

Format: 24.00
ISBN: 953-203-196-0
Broj stranica: 246
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2004
Izdavač: IZVORI, ZAGREB
Preveo(la): MARINKO RAOS