HANNIBALOV POSTANAK

0
(0)

Vrata palače sjećanja dr. Hannibala Lectera nalaze se u tmini u sredini njegova uma, a imaju zasun koji se može naći samo dodirom. Taj se neobični portal otvara prema golemim i dobro osvijetljenim prostorima, ranom baroku, te hodnicima i odajama čiji se broj može mjeriti s onima u Muzeju Topkapi.
Svugdje ima izložaka, dobro raspoređenih i osvijetljenih, a svaki je povezan s uspomenama koje vode do drugih uspomena geometrijskom progresijom.
Prostori posvećeni ranim godinama Hannibala Lectera razlikuju se od drugih arhiva po tome što su nepotpuni. Neki su statični prizori, fragmentarni, poput obojenih komadića lončarije drevne Atene, zalijepljenih gipsom. Druge prostorije sadrže zvukove i pokrete, ogromne zmije koje se hrvaju i migolje u mraku, a osvjetljavaju ih bljeskovi. Preklinjanje i vrisak ispunjavaju neka mjesta na dnu, kamo sam Hannibal ne može ići. Ali hodnicima ne odjekuju vriskovi, a ima i glazbe ako želite.
Palača je građevina čija je gradnja započela rano u Hannibalovu studentskom životu. Tijekom godina što ih je proveo u zatočeništvu poboljšao je i povećao svoju palaču, a njezina mu je raskoš pomagala….

Cijena: 70,00 kn
Format: 24×17 cm
Broj stranica: 308
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2007
Izdavač: Leo Commerce, Rijeka
Preveo(la): Vesna Valenčić
Antikvarijat: Preradovićeva 5, Zagreb

Koliko je ova knjiga bila zanimljiva?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu knjigu.