Humanae Vitae za sva vremena

Humanae Vitae za sva vremena

Ovaj Zbornik radova s Međunarodnoga kongresa "Humanae vitae za sva vremena – ljudska spolnosti življena u velikodušnosti i razboritosti", koji su organizirali Ured HBK za obitelj i Zadarska nadbiskupija te stručna katolička društva zdravstvenih djelatnika, koji se održao od 28. do 30 studenoga 2008. godine u Zadru sadrži sva stručna izlaganja na tome skupu, uključujući i prijevode na hrvatskih jezik onih predavanja koja su održana na stranim jezicima.
Enciklika Pavla VI. "Humanae vitae" izazivala je tijekom proteklih desetljeća različite reakcije, od najpozitivnijih do najnegativnijih.
Oporbi je bilo i unutar same Katoličke crkve.
Međunarodni simpozij održan u Zadru, s distancom baca novo svjetlo na tu encikliku.
"Razvoj i širenje metoda prirodnog planiranja obitelji jamči mnoge dobre plodove kako one preventivnog, tako i one terapijskog karaktera koji će se očitovati u konkretnim pokazateljima poput smanjenja broja razvoda braka, smanjenja stope pobola od spolno prenosivih bolesti, smanjena stope maloljetničkih trudnoća, smanjenja stope neplodnosti i povećanja nataliteta", navodi u uvodnoj riječi urednik ovoga Zbornika Petar-Krešimir Hodižić.

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-0755-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 212

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 240 x 170

Priređivači: Petar-Krešimir Hodžić

Šifra: 5551

Cijena:

120,00 kn