IMATI HRVATSKU – PARADOKS JEDNOG OBEĆANJA

0
(0)

Ova je knjiga rezultat dugog i koncentriranog istraživanja o hrvatskom društvu o kojem autor govori na doista misaon način. Njegova slika Hrvatske realna je po svojoj empirijskoj podlozi i nekonvencionalna po pojmovnom-teoretskim i stilskim obilježjima. U sintetičkom i analitičkom smislu ovo se djelo razlikuje od većine radova o toj temi i vrlo je značajan prilog znanstvenom istraživanju. Ono je poticajno za studij nekih akademskih područja i za razumijevanje protuslovlja hrvatskoga društva; također, pristupačno je širem čitateljstvu, koje će sadašnje stanje stvari moći usporediti s ranijim (pa i vlastitim) predodžbama o tome što znači – imati Hrvatsku.

Od izvrsnih objekcija o javnom mnijenju i sjajnih sintagmi o Mi-identitetima, Situaciji i vremenu-prostoru povijesnog, do sintetičkih sintagmi o kapitalskom društvu i nacijama u (za)danu kretanju, autor razgrađuje idejno-povijesno tijelo političko-socijalnog i ideološkog fenomena kao praksu ideologije obećanja da će Hrvatska biti onakva kakvu smo Mi (građani) željeli i očekivali.

Ivo Paić, sveučilišni profesor, objavio je niz rasprava, studija i članaka iz područja filozofije politike i kritike ideologije: Proizvodnja ideologije (Prilog mišljenju prepreka samosvijesti), Mišljenje/djelovanje, Sloboda i strah (Hermeneutika predziđa – ogled o iskustvu svijesti hrvatskoga narodnog opstanka), Ruža i križ (Ogledi o ideologijskom usmrćivanju jezika i čovjeka) i dr.

Cijena: 140,00 kn
Format: 23×15 cm
Broj stranica: 364
Uvez: meki
Godina izdanja: 2011
Izdavač: Jesenski i Turk, Zagreb
Antikvarijat: Trg Drage Iblera 10

Koliko je ova knjiga bila zanimljiva?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Broj glasova: 0

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu knjigu.