Isus, dar ljubavi

Isus, dar ljubavi

Riječ je o knjizi proznih meditacija u kojima Vanier s čitateljima dijeli neke od spoznaja o vremenu kada je Isus živio, o njegovu poslanju, radosnoj vijesti koju je naviještao, kao i o svim patnjama koje je zbog toga pretrpio.
Osjećajući da i sam treba dati odgovor na Isusov upit: "A vi, što vi kažete tko sam ja?", Vanier ne poseže toliko za naučenim akademskim znanjima već mu je više stalo do osobnog odnosa iznikla iz iskustva. On nas upoznaje s Isusom iz evanđelja u čijoj je spoznaji rastao po molitvi i predanom životu kojega živi u zajednici sa siromasima i slomljenima ovoga svijeta.
U uvodnome tekstu Vanier na početku kaže: "Pišem ovu knjigu kao Isusov učenik. Napustio sam mornaricu 1950. kako bih odgovorio na nježan Isusov poziv da ostavim sve i slijedim ga. Od tada sam pokušao ići za njim, učeći malo-pomalo tajne svemira, čak i više, tajne Božje. Pokušao sam – tako često bezuspješno – živjeti, voljeti i govoriti kako je on živio, volio i govorio. Pokušao sam se boriti i protiv snaga zla u meni i oko mene, kako se i on borio sa zlim silama oko sebe (…) Pišem ovu knjigu da pokažem beskrajnu Isusovu dobrotu…"

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Metanoja

ISBN: 978-953-11-0750-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 228

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 200 x 110

Prevoditelj: Marija Mitrović

Autori: Vanier,Jean

Šifra: 5198

Cijena:

90,00 kn