Ivan Merz – Sabrana djela: Svezak 1.

Ivan Merz - Sabrana djela: Svezak 1.

Dr. Ivan Merz (1896.-1928.), hrvatski katolički intelektualac i veliki apostol mladeži, po zanimanju profesor stranih jezika i književnosti, ostavio je opsežnu pisanu baštinu. Njegova je beatifikacija 22. lipnja 2003. pobudila za njegov lik i djelo veliko zanimanje, kako u domovini, tako i po svijetu te se stoga pokreće izdavanje njegovih Sabranih djela. Sveukupna pisana ostavština blaženog Ivana Merza, kako ono što je objavio, kao i ono što je ostalo u rukopisima, sadrži najprije njegove osobne spise (dnevnik, duhovne bilješke, nacrte predavanja, korespondenciju); drugi se dio odnosi na književnost, od čega je najvažnija njegova doktorska disertacija, dok je treća skupina nastala u posljednjemu razdoblju života kada je, živeći u Zagrebu, razvio veliko apostolsko djelovanje po Hrvatskoj od 1922. do 1928.
U ovomu prvom svesku Sabranih djela bl. Ivana Merza donosimo prvi dio njegovih u tisku objavljenih radova koji se odnose na tri područja njegova životnoga zanimanja kojima je posvetio svoje energije i aktivnosti: književnost, liturgija i Katolička akcija.
Čitajući njegove spise, ostajemo zadivljeni nad činjenicom da je sve to napisao mlad čovjek, laik, kojemu teologija i rad za Crkvu nisu bili službeno zanimanje i koji nije imao ni trideset i dvije godine kada je završio svoj zemaljski život. Želimo čitatelju da druženjem s njegovim tekstovima upozna i slijedi one vrijednosti koje je bl. Ivan Merz sam živio i svojom pisanom riječi promicao u hrvatskomu narodu.
Objavljeno je još: Ivan Merz – Sabrana djela: Svezak 2., Ivan Merz – Sabrana djela: Svezak 3., Ivan Merz – Sabrana djela: Svezak 4., Ivan Merz – Sabrana djela: Svezak 5.

Nakladnik: Postulatura za kanonizaciju bl. Ivana Merza

ISBN: 953-7562-00-X

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 480

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 250 x 180

Autori: Merz,Ivan

Šifra: 4620

Cijena:

80,00 kn