Ja vjerujem

Ja vjerujem

Knjiga, koju je priredio književnik i vrsni poznavatelj Nazorova književnog stvaralaštva dr. sc. Nedjeljko Mihanović, prvi put na jednom mjestu donosi sve pjesme Vladimira Nazora koje za temu imaju religiozne sadržaje, kao i one pjesme koje u bilo kojoj varijanti upućuju na transcendenciju.
Naslov zbirke "Ja vjerujem" izabran je prema istoimenom naslovu jedne od njegovih pjesama i njime se željelo naglasiti Nazorov religiozni svjetonazor, kojemu je od djetinjstva do kraja svojeg života u nutrini svoje duše pjesnik ostao vjeran, a nasuprot pokušajima da ga se prikaže kao simpatizera i pripadnika materijalističkog pogleda na svijet.
U bivšem komunističkom režimu taj religiozni dio Nazorova pjesničkog stvaralaštva bio je sustavno i svjesno prešućivan. Međutim, nove spoznaje o pravoj istini posljednjih sedam godina Nazorova života pružaju drukčiju sliku o velikome hrvatskom pjesniku od one koju je komunistička propaganda godinama prikazivala.
Stoga će zbirka Nazorove religiozne lirike svakako pridonijeti da se dobije potpuna istina o liku i djelu toga hrvatskog pjesnika. Najveće priznanje vrijednosti Nazorova religioznog pjesništva nalazi se u činjenici da je njegova pjesma "Vjesnik" uvrštena u hrvatsko izdanje "Časoslova Božjega naroda" (božanski časoslov – svećenički brevijar) i postala sastavni dio službene liturgijske molitve Katoličke Crkve.

(tekst s korica knjige)

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-440-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 313

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 225 x 145

Autori: Nazor,Vladimir

Šifra: 6384

Cijena:

140,00 kn