JAKO

“Mislim da ga poznajem”, rekao sarn zadihan i to je bilo prvo što mi je dalo znak da valja prestati. Nikada ne znaš koliko dugo tučeš. Poslije ti kažu da si udarao svega nekoliko trenutaka, a dok si u tome, dok mlatiš, misliš da je oduvijek postojalo i da će uvijek postojati samo to: rukama i nogama zadaješ udarce u sve što je otkriveno – lice, trbuh, jaja, bubrezi – i nastojiš da to radiš što jače. Seks je drukčiji – kad ševiš, uvijek si svjestan koliko traje i kad će završiti.
“Mater mu jebem…”, dahtao je rnoj prijatelj, smirujući se nakon što sam ga odvukao i spriječio da dokrajči onog kretena. Stajali smo i buljili u njega, a on se, krvav, ležeći, još uvijao kao da se sav želi okupiti oko mjesta novog udarca. Kao ameba oko vrška igle.
“Još nikada nismo nikoga zajedno tukli”, dodao je. “Mislim da ga poznajem”, ponovio sam, a on rne tek tada čuo. “Poznaješ ga? Tko je to?” “Ne znam, samo ga znam.”
Otac je ležao bez svijesti. Život koji je još prebivao u njemu objavljivao se samo povremenim jecanjem i krkljanjern i čudnim trzajima nogu, meni nalik onima što ih izvode djeca u kolicima. Sedativi, heptanon, morfij, tko zna što, bili su u njegovu tijelu i održavali ga u životu, premda mu priječed da ga bude i svjestan.
Jednim jačim pokretom, prvo pregibom u koljenu, a potom i naglim ispružanjern nogu upleo je među stopalima pokrivač i svukao ga sa sebe. Bio je gol. S trbuha na kojem je imao …

Cijena: 75,00 kn
Internet cijena: 71,25 kn
Uštedjeli ste: 3,75 kn
Format: 21
ISBN: 86-83897-11-7
Broj stranica: 274
Uvez: meki
Godina izdanja: 2003
Izdavač: RENDE, BEOGRAD