JEZERO VRANA

Jezero Vrana (engl. “Crow Lake”) plod je mašte. U Sjevernom Ontariju ima toliko mnogo jezera da se sigurno barem njih pola tuceta zove po vranama, ali nijedno od njih nije ono iz ovog romana. Isto tako, osim dvije iznimke, svi su likovi u romanu izmišljeni. Prva iznimka je moja prabaka, koja je na svom kolovratu imala pričvršćen stalak za knjige. Imala je, zapravo, četvero, a ne četrnaestero djece, no živjela je na farmi na poluotoku Gaspe i teško daje ikako imala vremena za čitanje. Druga iznimka je moja mlađa sestra, Eleanor, čija je mladenačka osobnost bila uzor za Bo. Zahvaljujem joj se što mije dozvolila iskoristiti njenu mladost, a također i na njenoj neprestanoj podršci, savjetima i ohrabrenju pri pisanju ove knjige.
Željela bih se zahvaliti i svojoj braći, Georgeu i Bi-llu, ne samo na njihovoj duhovitosti, vjeri i ohrabrenju kroz sve ove godine, nego i zato što su mi pomagali oko “prirodoslovlja” Jezera Vrana. Oni obojica poznaju Sjever tisuću puta bolje nego što ću ja to ikada biti u stanju, a njihova zaljubljenost u njega bila je dio nadahnuća za ovu knjigu.
Postoje i drugi kojima dugujem veliku zahvalnost: – Amandi Milner-Brown, Nori Adams i Hillarv Clark na zapažanjima i podršci, i što su bile iskrene i onda kada bi im bilo mnogo lakše i pristojnije reći laž.

Format: 22.00
ISBN: 953-214-076-X
Broj stranica: 310
Uvez: meki
Godina izdanja: 2003
Izdavač: MARJAN KNJIGA, Split
Preveo(la): IVAN TADEJ