Jorge Mario Bergoglio – Papa Franjo

Jorge Mario Bergoglio – Papa Franjo

Cjelovita i sveobuhvatna biografija novoga pape iz pera jednoga od najpoznatijih svjetskih vatikanista Andree Torniellija.

"Franjo, popravi moju kuću", tako je sv. Franjo Asiški čuo Kristov poziv, a tako je izgleda i Jorge Mario Bergoglio, sedamdesetšestogodišnjak, prihvatio svoj izbor na papinsku stolicu, uzevši ime koje se nijedan prethodni papa nije usudio.

Tko je zapravo novi papa Franjo, izabran nakon jedne od najkraćih konklava u povijesti nakon samo pet glasovanja?

Kako on vidi svijet i svoju službu? Kako razumije svoj poziv služenja Kristu, njegovoj Crkvi i svijetu? Ukratko, kakvi su um i srce ovoga novog pape, prvoga iz novoga svijeta?

Po riječima, idejama i svjedočanstvima te osobnim uspomenama samoga Pape – uključujući i one do pred sam izbor – jedan od najuglednijih svjetskih vatikanista ocrtava osobnost ovoga Božjeg čovjeka, blagog i jednostavnog. Sin talijanskih imigranta u Argentinu, učinio je radikalno slijeđenje Krista i put nenasilja stupovima svojega pastoralnog služenja u zemlji neprestano mučenoj socijalnim i ekonomskim nejednakostima.

Ova cjelovita biografija pruža ključ za razumijevanje čovjeka čiji je izbor za papu za mnoge bio iznenađenje. Kardinali izbornici su, isključujući svaku političku i diplomatsku računicu, izabrali pastira sposobna da bude pokretač suvremene obnove i čišćenja u sveopćoj Crkvi. To je priča o poniznu pastiru, kardinalu koji se vozi autobusom, razgovara s običnim ljudima i živi jednostavno.

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-318-1

Uvez: Tvrdi uvez

Broj Stranica: 192

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 210 x 140

Prevoditelj: Branko Jozić

Autori: Tornielli,Andrea

Šifra: 5222

Cijena:

120,00 kn