Kako ćemo ljubiti Isusa Krista – džepni uvez

Kako ćemo ljubiti Isusa Krista - džepni uvez

Kako ćemo ljubiti Isusa Krista najpoznatije je djelo svetoga Alfonza Liguorija (1696.-1787.), biskupa, crkvenoga naučitelja i jednoga od najpoznatijih katoličkih moralista i duhovnih pisaca. Nastalo je iz čvrsta uvjerenja da je ljubav jedini pravi odgovor koji čovjek može dati svom Stvoritelju i Otkupitelju te da se ta ljubav sastoji u vršenju volje Božje i suobličavanju svoga života životu Isusa Krista.

Prvi put je ugledalo svjetlo dana 1768. godine i odmah doživjelo golem uspjeh koji još uvijek traje tako da danas postoji preko 600 izdanja na gotovo svim svjetskim jezicima te se malo koji duhovni klasik može s njim mjeriti. Naraštaji i naraštaji kršćana su se na njemu nadahnjivali i crpli iz njega duhovnu korist. Sam sveti Alfonz ga je okarakterizirao kao "najpobožnije i najkorisnije od svih drugih" djela koje je napisao.

Temelji ovoga djela nalaze se u crkvenom nauku, naučavanju crkvenih otaca, iskustvu svetaca i, iznad svega, na Svetom pismu. Danas, kada nam se nude različiti mutni duhovni kokteli, ovaj bistar izvor je zaista dobrodošao. Čitajući ovo djelo ili razmatrajući nad njegovim odlomcima, uključivši svoj razum i svoje srce, sigurno ćemo više uzljubiti Isusa Krista i naći načina da tu ljubav provedemo u djelo, koračajući tako putem kršćanskoga savršenstva.

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Uskličnik

ISBN: 978-953-235-266-5

Uvez: Meki

Broj Stranica: 200

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2012

Dimenzije: 191 x 122

Prevoditelj: Marius Lot

Autori: Liguori,Alfonz Maria de

Šifra: 4639

Cijena:

49,00 kn