KAKO FUNKCIONIRA INTERNET

Jeste li se tijekom surfanja po World Wide Webu i klikanjem pojedinih veza ikad zapitali “Kako li to funkcionira?” Ili vam se ovo pitanje možda javilo dok ste prenosili datoteku na svoje računalo pomoću FTP protokola ili čitali poruke u interesnim skupinama, ili kad ste prvi puta čuli za tehnologije kao što su neželjena pošta, kolačići i vatrozidi. Možda ste se zapitali kako poruka poslana s vašeg računala putuje beskrajem virtualnog prostora i završava u ispravnom sandučiću koji se nalazi na drugom kraju svijeta. Jeste li se ikad zapitali kako alati za pretraživanje pronalaze upravo one informacije koje ste tražili među milijunima informacija u cijelom Internetu? Kako je moguće slušati glazbu i gledati animacije dok surfate Webom?
Ova knjiga načinjena je za sve koje zanima Internet. Vodeći princip je sljedeći: Bez obzira na to kolikim stručnjakom—ili kolikim novajlijom—se smatrate, još uvijek ima mnogo toga o Internetu što ne razumijete. Evo samo jednog primjera. Imam prijatelja koji se obogatio na tvrtkama koje se dugi niz godina bave Internetom. On je potpuni stručnjak koji živi i diše za Internet. Jednog dana mi je gotovo šaptom priznao, “Nevoljko to priznajem, ali ne znam što je to proxy poslužitelj. Kako to uopće funkcionira?”
Nije jedini. Internet se tako brzo mijenja i tehnologija tako brzo napreduje da se čini gotovo nemogućim sve to pratiti. Ako ste slični gotovo svima ostalima koji se koriste Internetom, vaša pitanja su slična onome mog prijatelja. Ovdje ćete naći svoje odgovore.

Format: 24.00
ISBN: 953-220-184-X
Broj stranica: 353
Uvez: meki
Godina izdanja: 2004
Izdavač: ALGORITAM, ZAGREB
Preveo(la): IVANA VUJICA