Kako je lijepo biti svećenik

Kako je lijepo biti svećenik

Knjiga nastala kao plod Svećeničke godine 2009./2010. iz priloga o aktualnim hrvatskim svećenicima koji su u pedeset nastavaka objavljivani u tjedniku Glas Koncila.

Tim su prilozima pridodana četiri dokumenta: Pismo pape Benedikta XVI. uz proglašenje Svećeničke godine; Homilija kardinala Josipa Bozanića u prigodi hodočašća svećenika iz cijele Hrvatske u Zagreb na Stepinčev grob; Homilija kardinala Josipa Bozanića u prigodi svećeničkog hodočašća u Rim na završetku Svećeničke godine održane u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima te Homilija pape Benedikta XVI. na euharistijskom slavlju uz završetak Svećeničke godine, pa sada uz izabrane fotografije knjiga postaje svjedočanstvo jedinstvenog događanja novije povijesti Crkve. Poruke tih priloga mogu biti trajni poticaji za veću svijest o svećeništvu i vjernost svećeničkome identitetu.

Prikupljeni prilozi progovaraju zahvalnošću pedeset svećenika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, za sve što je Bog po njima učinio za povjereni im narod Božji. Svjedoče kako  su u vjernosti Kristu, otvorena srca, odabrali Crkvu za svoje obitavalište, crpeći snagu i oplemenjujući svoj život molitvom, savjetovanjem, ustrajnošću, propovijedanjem i raspoloživošću.

Pedeset prikazanih svećeničkih života kroz njihovo djelovanje stanoviti su prikaz crkvene i društvene zbilje Crkve u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Različite svećeničke generacije, dobi i vremenska razdoblja, različite biskupijske i redovničke pripadnosti te životne usmjerenosti daju zornu sliku u kakvoj  je društvenoj stvarnosti djelovala i kako danas djeluje Crkva. Sažetak svećeničkih životopisa, njihovih promišljanja o pastoralnom radu, duhovnosti, društvenim prilikama, ulozi Crkve u kulturi i mnogim drugim aktualnostima, ujedno je i povijesni mozaik Crkve u Hrvata.

Istodobno to nije samo svjedočanstvo prošlog vrem

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Ljudi i događaji

ISBN: 978-953-241-252-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 244

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 240 x 175

Priređivači: Vlado Čutura

Šifra: 3716

Cijena:

85,00 kn