KAKO PONOVNO OZDRAVITI – ZAŠTO SE NEKI PACIJENTI OPORAVE, A DRUGI NE, IAKO SU IM MEDICINSKE PROGNOZE ISTOVJETNE

Bračni par Simonton razvio je pristup liječenju raka koji kombinira tradicionalne medicinske postupke s psihološkim liječenjem – da bi se stvorili najpovoljniji unutarnji i vanjski uvjeti za oporavak.
Rezultati su osobiti: Simontonovi imaju dvostruko veći broj preživjelih pacijenata od nacionalnog prosjeka, a u mnogim slučajevima dolazi do zapanjujućeg povlačenja bolesti ili potpunog izlječenja.
Temeljeći se na iskustvima bračnog para Simonton sa stotinama pacijenata u njihovom čuvenom Istraživačkom centru za savjetovanje osoba oboljelih od raka, knjiga »Kako ponovno ozdraviti« postavlja znanstvenu osnovu »volje za životom«.
U ovoj revolucionarnoj knjizi Simontonovi opisuju profil tipične »osobnosti koja obolijeva od raka«: na koji način osobne reakcije na stres i druge emocionalne čimbenike mogu pridonijeti nastanku i napredovanju raka, a na koji način pozitivna očekivanja, svjesnost i briga o sebi mogu pridonijeti preživljavanju te bolesti. U knjizi su navedene iste tehnike za samopornoć kojima se njihovi pacijenti uspješno koriste za pojačavanje uobičajenog medicinskog liječenja, tehnike učenja pozitivnih stavova, opuŠtanja, vizualizacije, određivanja ciljeva, prevladavanja boli, vježbanja i izgradnje emocionalnog sustava potpore.

Cijena: 90,00 kn
Format: 20×14 cm
Broj stranica: 319
Godina izdanja: 2005
Izdavač: VBZ, Zagreb
Preveo(la): Radha Rojc-Belčec
Antikvarijat: Preradovićeva 5, Zagreb